Veelgestelde vragen:

 

Is het belangrijk een uv-bril te dragen?
Ter bescherming van de gevoelige huid van het oog, moet je altijd een uv-bril dragen. Deze is bij de receptie verkrijgbaar. Zeker als je geopereerd bent aan de ooglens, is het dragen van een beschermende bril absoluut noodzakelijk.

Kan ik contactlenzen dragen onder de zonnebank?
Als je tijdens het zonnen de ogen dicht heeft en de beschermende uv-bril draagt, kan het uv-licht de ogen en lenzen niet bereiken. De warmte van de zonnebank kan wel leiden tot een lichte uitdroging van de ogen. In dat geval kunnen speciale oogdruppels uitkomst bieden. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen ze tijdens het zonnen uit te laten.

Hoe kan ik mijn huid het beste verzorgen als ik ga zonnen?
Voorafgaand aan het zonnen kun je het beste al de make-up verwijderen. Zonnecrèmes voor buiten zijn niet geschikt voor de zonnebank. Het is belangrijk je voor het zonnen in te smeren met een speciale zonnecrème voor de zonnebank. Net als in de echte zon is het raadzaam een vochtverzorgende after-sun lotion te gebruiken.

Mag ik tijdens mijn zwangerschap gebruik maken van een zonnebank?
Als je altijd al gebruik maakt van de zonnebank en een normale zwangerschap heeft, dan is er geen reden tot bezorgdheid. Afhankelijk van het stadium van de zwangerschap, is het raadzaam niet te lang te zonnen. Uw arts kan u hierover adviseren.

Hoe vaak kan ik gebruik maken van een zonnebank?
Dat hangt af van het huidtype. Het is verstandig een periode van ten minste 48 uur tussen de afzonderlijke sessies aan te houden. Binnen een periode van 24 uur opnieuw onder de zonnebank kan tot een rode huid leiden. Dit is niet bevorderlijk voor de huid en raden wij daarom ook af.

Helpt bruinen bij de behandeling van depressies?
Sommige mensen hebben meer licht nodig dan anderen om goed te functioneren. Onder het licht van de zon of zonnebank wordt het hormoon endorfine geproduceerd. Ook wel het gelukshormoon genoemd. Mensen die hun tijd doorbrengen in het felle licht, voelen zich vaak gelukkiger en meer tevreden. Het is aan uw arts om u hierover advies te geven.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op mijn zonvakantie?
Bruinen onder de zonnebank is een goede manier om je voor te bereiden op een zonvakantie. Door het bruinen rustig op te bouwen ben je beter bestand tegen het sterke uv-licht van de zon. Het is mogelijk om in 3 tot 4 weken tijd een bescherming op te bouwen die gelijk staat aan een beschermingsfactor van 4 tot 8.

Hoe kan ik verantwoord bruinen?
Het is het veiligst om geleidelijk bruin te worden. Bruin je bij Blitz met EasyCare, dan regelt de computer een optimale bruining voor uw huid. Meestal wordt met 4 tot 6 sessies op een zonnebank het gewenste resultaat bereikt.