Collarium

Het collarium is een unieke bank waarmee je op verantwoorde wijze een mooie teint opbouwt en tegelijkertijd de huid verstevigt. De speciale collageenlampen stimuleren de huid om extra collageen aan te maken. Collageen heeft de aardige eigenschap de huid te verstevigen en hierdoor het verouderingsproces te vertragen. Na een aantal weken ziet de huid er jonger en stralender uit. Het beste van twee werelden in één apparaat, dat is het collarium. En als je even geen behoefte hebt aan extra bruining, dan kun je er voor kiezen om alleen de collageenlampen activeren.

Een tekort aan collageen zorgt in het algemeen voor verzwakking van het weefsel, zorgt voor de afname van spieren en pezen maar bepaald voor de huid ook het verouderingsproces. Het effect van Collageen lichttherapie helpt dit proces tegen te gaan maar zorgt ook nog eens voor een mooie subtiele teint.

Voordelen van het Collarium:

 • Zichtbaar anti verouderingseffect
 • Vermindert acne en bevordert genezingsproces van de huid
 • Reductie van rimpels en lijntjes (rond de ogen, lippen, voorhoofd, hals en decolleté)
 • Geeft een mooie natuurlijke teint
 • Verbetert elasticiteit, stevigheid en soepelheid van de huid
 • Voorkomt en vermindert cellulitis
 • Zorgt voor aanmaak van vitamine D
 • Verbetert het vermogen van de huid om vocht op te nemen en vast te houden
 • Verbetert de opname van zuurstof
 • Activeert de vorming van collageen en elastinevezels
 • Activeert de stofwisseling van de huid
 • Maakt de huid jong, stralend en strak

Wat is collageen en bindweefsel?

Collageen is het belangrijkste bestanddeel van het bindweefsel en bestaat uit vezels die in bundels met elkaar vervlochten zijn.
Het verleent de huid elasticiteit en stevigheid. Bindweefsel is het belangrijkste deel van de huid omdat het verschillende functies heeft. Naast de elasticiteit en stevigheid dient het ook als verbindingssysteem, beschermingssysteem, transportsysteem en verzorgingssysteem. In de loop van ons leven worden in de leerhuid constant oude collageenvezels vervangen door nieuwe. Bij het ouder worden gaat dit proces echter achteruit en de nog aanwezige collageenvezels worden poreus en dun. Er volgt een verlies van elasticiteit. De huid veroudert en wordt slapper en effecten van buitenaf hebben een grotere invloed. Er ontstaan rimpels, door vorming van lijnen en plooien in de huid, voornamelijk in het gezicht en het gebied van de decolleté.

Wat kun je verwachten

De zachte rode lichtgolven van het Collarium hebben wij gecombineerd met de beste  UV lampen. De rode lampen van het Collarium concentreren zich met name in het spectrum tussen de 600 en 650 nanometer en bevorderen op celniveau de aanmaak van collageen en elastinevezels die nodig zijn om de structuur van de huid te behouden en te verbeteren. De UV lampen zorgen voor een mooie natuurlijke teint en een perfecte opname van vitamine D. Het stimuleren van de huid met rode lichtgolven maakt de huid zichtbaar strakker en stralender. Bovendien wordt door dit proces de zuurstofopname vergroot, het ontgiften geactiveerd en neemt het vermogen van de huid om vocht op te nemen en vast te houden toe waardoor ook de regeneratie van de huid sneller zal verlopen. Deze behandelingen werken alleen in kuurverband. Loop gerust bij ons binnen en neem onze Collarium brochure mee waarin ook alle wetenschappelijke studies staan met betrekking tot het Collarium.