Welke massage past bij mij ?

Deze vraag wordt ons vaak gesteld en is eigenlijk voor iedereen weer anders. Bovendien is het ook afhankelijk van de situatie en je behoeften.

De meeste mensen laten zich om één van deze 2 redenen masseren:

 

  1. Voor de ontspanning: Je wil even uit de waan van de dag stappen, je hoofd leeg maken en je spieren soepel houden.
  2. Om een klacht te laten behandelen: Je hebt fysieke of mentale klachten waarbij een massage verlichting kan brengen. Dan staan onze sportmasseuses klaar om op professionele wijze jouw klachten te verhelpen. De sportmassage is een vrij stevige massage, die het diepe bindweefsel van je spieren meeneemt. Hierdoor worden specifieke klachten als rugpijn, vastzittende schouders, nekklachten en knopen in je spieren op een effectieve wijze aangepakt.

Persoonlijke voorkeuren

Je kunt een voorkeur hebben voor een stevige behandeling of juist een rustige ontspannende massage. Bij sommige massages worden geurende oliën gebruikt (Ayurveda en Lomi Lomi) of wordt er gemasseerd met hotstones.

Alle massage behandelingen hebben een ontspannend effect. Wanneer lichaam en geest ontspannen zijn is het mogelijk om te profiteren van eerder genoemde effecten. Het resultaat is vaak dat hiermee klachten verminderen of verdwijnen. Puur door de afname van stress en stijve spieren kan het lichaam beter herstellen. Zeker wanneer je een massage combineert met een floatsessie.

Er zijn enkele massage technieken die vooral op klachten gericht zijn. Deze kunnen zich fysiek, mentaal of emotioneel uiten. Ze werken zeker ook ontspannend als bij-effect maar zijn ontwikkeld om je klacht effectief te behandelen.