Wat is floaten?

Wie ooit in de Dode Zee heeft gezwommen, heeft het al ervaren. In zout water blijft het lichaam drijven. Heerlijk ontspannen en schijnbaar gewichtloos. Met floaten in een eigen floatroom gaat het nog een stap verder. Daar ben je ver weg van de hectiek en geluiden van alle dag. En ervaart men optimale ontspanning. Een leuke bijkomstigheid is dat een floatsessie gelijk staat aan 5 uur slaap. Tevens heeft het zoute water een heilzame werking op allerlei verschillende huidaandoeningen.

Ontspanning zonder inspanning

Floaten is dé manier om stress uit het lichaam te laten vloeien. Of in alle rust voor te bereiden op een zware dag. Zonder enige inspanning drijft men op zout water in een eigen floatroom. Het water is gelijk aan de lichaamstemperatuur. Zo ontvangt men geen prikkels van buitenaf. Zeker als je in de cabine ook het licht en geluid uitschakelt. Heerlijk zweven in het niets. Tijd voor het grote ontspannen in een State of the Art ambiance. Gun jezelf deze zeer unieke ervaring van gewichtsloosheid.

Epsom zout

Onze floatrooms zijn gevuld met epsom zout oftewel magnesiumsulfaat. Dit zout is bijzonder goed voor de gezondheid. Het is rijk aan magnesium, wat men tegenwoordig met al het bewerkte voedsel, te weinig binnen krijgt. Een tekort aan magnesium kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen zoals (chronisch) stress, depressies, hart-en vaatziekte, osteoporose, verstoorde bloeddruk, hoofdpijnen, verkrampte spieren en huidproblemen (psoriasis, acne, eczeem en huidallergiën). 70% van de mensen in de Westerse wereld heeft een (groot) tekort aan magnesium.

shutterstock_76823518

1 uur floaten per 2 weken, is over het algemeen de perfecte aanvulling van magnesium. De opname van magnesium werkt namelijk het beste via de huid en het Epsomzout is daarnaast ook nog een prima manier om uw lichaam te ontgiften. Floaten is en doet natuurlijk veel meer dan alleen het voordeel van Epsomzout.