Moet ik kunnen zwemmen om te floaten?
Het is voor floaten niet nodig om te kunnen zwemmen. Door de opwaartse druk van het zout in het water blijf je te allen tijde drijven. Of je nu wilt of niet.

Ik ben nogal claustrofobisch, is floaten dan wel wat voor mij?
Veel mensen hebben hier last van. Daarom gebruiken we bij Blitz ook geen floattanks, maar floatrooms. In deze ruimte kun je staan. Ook kun je zelf bepalen of je het licht aan of uit wilt hebben en de deur open of dicht. In onze floatrooms houd je te allen tijde controle over de omgeving.

Hoe vaak moet ik floaten?
Elke floatsessie is goed voor lichaam en geest, maar door met enige regelmaat te floaten verhoog je het effect. De weldadige effecten werken cumulatief, waardoor elke nieuwe sessie een steeds diepere uitwerking op men heeft. Regelmatig floaten is dus uiterst heilzaam.

Is floaten privé of doe je dit met meerdere mensen tegelijk?
Floaten is helemaal privé. De floatroom bevindt zich in een luxe ruimte. Deze ruimte heeft een eigen douche en uiteraard een floatroom. Gedurende de floatsessie is deze ruimte exclusief voor jou beschikbaar.

Wordt de cabine vergrendeld?
Nee, de floatroom gaat niet op slot. Je kunt de deur op elk gewenst moment eenvoudig openen of tijdens de floatsessie open laten staan.

Kun je samen floaten?
Het is niet mogelijk om samen in één cabine te floaten. Dat zou de totale ontspanning in de weg staan en zodoende indruisen tegen het principe van floaten. Dat neemt niet weg dat je wel samen met vrienden kunt komen. Dan reserveer je op hetzelfde tijdstip en kun je na afloop samen ervaringen uitwisselen.

Mogen kinderen floaten?
Ja, ook kinderen ouder dan 14 jaar mogen floaten. Zij ontvangen uitgebreide uitleg voordat ze aan hun floatsessie beginnen.

Ik ben zwanger, mag ik dan wel floaten?
Geen enkel probleem. Veel zwangere vrouwen ondervinden veel baat bij een regelmatige floatsessie. Bij ons kun je terecht tot en met de 9e maand van de zwangerschap.

Moet ik iets meenemen?
Anders dan een open geest en misschien wel een vermoeid lichaam hoef je niet mee te nemen. Tijdens de floatsessie heb je de beschikking over handdoeken, shampoo, conditioner en douchegel. In onze opfrisruimte treft je föhns en haarstyling produkten aan.

Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een floatsessie?
Een floatsessie duurt 1 uur of 1 ½ uur. Dit is inclusief 20 minuten voor douchen en aan- en uitkleden. We raden je wel aan om wat extra tijd te nemen. Voor het optimale resultaat is het belangrijk om ook na de floatsessie nog een tijdje te onspannen.

Hoeveel kost het?
Een floatsessie van 45 minuten kost € 32,50. Kijk voor de andere prijzen in het overzicht. Als je na de eerste keer overtuigd bent dat het iets voor je is, is het aantrekkelijk een speciaal floatabonnement te nemen. In een vrijblijvend gesprek informeren wij je graag over de mogelijkheden.

Hoe werkt een floatabonnement?
Om regelmatig floaten te stimuleren hebben we speciale abonnementen gemaakt. Onze medewerkers informeren je graag over de mogelijkheden.

Hoe kan ik een floatsessie cadeau geven?
Om een floatsessie cadeau te geven kun je bij ons een speciale Blitz cadeaubon kopen. Deze pakken we feestelijk voor je in. De ontvanger hoeft dan alleen even te bellen voor een afspraak.