Hoe verloopt een floatsessie

Voordat de floatsessie begint, krijgt u van ons uitgebreide uitleg over het verloop van de floatsessie. Wij begeleiden u naar uw floatroom, wijzen u waar alles zich bevindt en geven u alles wat u nodig heeft voor een geslaagde floatsessie. U krijgt oordopjes en spoelt uzelf af onder de douche. U stapt in de floatcabine en kunt zelf regelen of u het licht aan of uit doet. U bepaalt de perfecte houding. Zorg dat uw ademhaling rustig wordt en geef uzelf over aan de ultieme ontspanning van het floaten.

Een ervaring ongeveer gelijk aan de Dode Zee, dus zonder enige inspanning drijf/float je op het water. Het water is gelijk aan de lichaamstemperatuur, waardoor je geen verschil voelt tussen het gedeelte van het water wat het lichaam wel of niet raakt. Hierdoor “denken” de hersenen dat het lichaam “zweeft”.

Floaten is dan ook de manier om de diepste ontspanning te bereiken die men kan ervaren. In de floatcabine, worden naast de zwaartekracht, ook andere prikkels, zoals geluid en licht uitgesloten. Officieel wordt dit “Floatation REST” (Restricted Environmental Stimulation Technique) genoemd.